Нито един финансов министър не се е провалял колкото Асен Василев

...
Нито един финансов министър не се е провалял колкото Асен Василев
Коментари Харесай

Дацов: Нито един финансов министър не се е провалял колкото Асен Василев

Нито един финансов министър не се е провалял колкото Асен Василев от Прехода насам. Никой не е провокирал толкоз доста проблеми в бюджета. Сегашното положение на стопанската система е в резултат на неговите визии. Той е доста еластичен - ще забележим дали ще продължи с великите си хрумвания или под натиска на събитията ще обърне посоката. Най-добрата политика е консервативната, когато не клатиш бюджета. Експериментът с макроикономическата политика, който Василев си направи, разклати стопанската система. Това сподели за " Твоят ден " по NOVA NEWS финансистът Любомир Дацов.

 

Ръст на директните задгранични вложения с близо 10%. Това регистрира Българска народна банка за първото тримесечие. Според него 10% върху нула е нула, а в случай че стане наклонност към този момент въпросът ще е различен.

 

" Намалява растежът - в случай че се задържат факторите, ще бъде по-близък до този на държавното управление - ще бъде по-висок. ПП си играха с бюджета, с цел да се вършат на положителни поради изборите. " Изключиха разнообразни браншове от обсега на Данък добавена стойност - те носят близо 1 милиарда на годишна база. Намаляването на недостига ще зависи от управническата стратегия, при структурни промени за усъвършенстване на разноските, можем да бъдем оптимисти ", разяснява той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР